Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις



   Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου  μετά τη θεία λειτουργία τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας μας από όλες της βαθμίδες πήγαν στο γηροκομείο και έψαλαν τα κάλαντα στις γερόντισσες. Οι κυρίες που φιλοξενούνται σε αυτό το χώρο έλαβαν μεγάλη χαρά βλέποντας τόσα παιδιά να τους λένε τα κάλαντα από διάφορές περιοχές της Ελλάδας. Τα παιδιά είχαν μάλιστα και την ευγενή καλοσύνη αντί να πάρουν κάτι, όπως ορίζει το έθιμο, αντιθέτως να προσφέρουν ένα μικρό και χρήσιμο δωράκι σε όλες τις κυρίες. 

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο χώρο του κατηχητικού έγινε η χριστουγεννιάτικη εορτή με ποιήματα, χριστουγεννιάτικους ύμνους και σκετσάκια. Τα παιδιά και όσοι παρακολούθησαν την εορτή έλαβαν μέσα από αυτή το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα. 

   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά του κατηχητικού έκαναν πράξη την αγάπη και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου μοίρασαν το λεγόμενο «Δέμα Αγάπης» σε οικογένειες που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Στις μέρες μας μπορεί να είναι περισσότερες απ’ ότι σε παλαιότερες εποχές, τα παιδιά όμως σε συνεργασία με την ενοριακή επιτροπή χριστιανικής αλληλεγγύης εντόπισαν αυτές που έχουν σημαντικότερο πρόβλημα και τους πήγαν το «δέμα».
   Ανήμερα τα Χριστούγεννα μετά τη Θεία Λειτουργία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στρώθηκε γιορτινό πρωινό στο χώρο της αίθουσας του κατηχητικού με εδέσματα που έφεραν τα παιδιά. 
Καλή, ευλογημένη και δημιουργική η νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου