Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Λιτανεία 4-12-2017

   Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία στις 5μμ έγινε η λιτανεία της εικόνας για την ευλογία της περιοχής. Λόγω όμως της βροχής η οποία είχε ήδη αρχίσει πάρθηκε η απόφαση από τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ ΣΥΜΕΩΝ να γίνει η λιτάνευση της εικόνας όχι όμως όπως γίνεται μέχρι την πλατεία Φιλικής Εταιρείας αλλά γύρω από το τετράγωνο του ναού. Αυτό βέβαια μπορεί να ξάφνιασε πολλούς και ειδικά όσους περίμεναν την εικόνα στη πλατεία. Ήταν όμως η ενδεικνυόμενη λύση λόγω της βροχής. Ιστορικά πάντως αυτό έχει ξανασυμβεί σε ανάλογη περίπτωση το 1996, τότε όμως η περιφορά γινόταν το πρωί. Υπήρχαν όμως και ενορίτες που τους άρεσε η αλλαγή πορείας της λιτανείας και "άνοιξε " μια συζήτηση αν είναι εφικτό μια αλλαγή πορείας της λιτανείας έτσι ώστε να περνά η εικόνα και από άλλες οδούς της ενορίας.
   Ευχαριστίες οφείλονται για την άψογη διεξαγωγή και στις δύο ημέρες της πανηγύρεως πρωτίστως, στους εθελοντές που με πνεύμα συνεργασίας συνεργάστηκαν κάτω από της οδηγίες των ιερέων και  του εκκλησιαστικού συμβουλίου σε ότι τους ανατέθηκε.
  Επίσης ευχαριστίες οφείλονται στη φιλαρμονική της πολεμικής Αεροπορία που παιάνισε στη λιτανευτική πομπή, στην Αστυνομία, και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου